Οι κωλοτούμπες της κυβέρνησης δεν λένε να σταματήσουν - Σκέψεις για επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τέθηκε εκ νέου το θέμα της α...

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τέθηκε εκ νέου το θέμα της αλλαγής του αφορολόγητου και να επανέλθει το όριο που ίσχυε τα τελευταία χρόνια, δηλαδή τα 12.000 ευρώ. 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ενόψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του επόμενου μήνα, τέθηκε ως πρόταση το συγκεκριμένο μέτρο σε συνδυασμό με δραστικές μειώσεις στους συντελεστές. 

Δηλαδή, προτείνεται ο ανώτατος συντελεστής να μειωθεί από το 45% στο 30% με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των κλιμακίων.

Αυτό θα επιφέρει μια ελάφρυνση 700 ευρώ για την πλειοψηφία των φορολογουμένων σε ετήσια βάση λόγω του αφορολόγητου ενώ το όφελος από τις αλλαγές σε συντελεστές και κλιμάκια θα καθοριστεί ανάλογα με το εισόδημα του κάθε φορολογούμενου και το πώς θα διαμορφωθεί η νέα κλίμακα. 

Ανάλογα σχέδια υπάρχουν και για τις επιχειρήσεις όπου προτείνεται μείωση του συντελεστή από το 20% στο 15% με παρακράτηση 15% στα διανεμόμενα κέρδη και εξάντληση της φορολόγησης των μετόχων. 

Σε ότι αφορά το ΦΠΑ, στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για μείωση των συντελεστών και επαναφορά τους στα επίπεδα του 20 και 10% αντίστοιχα. Επιπλέον εξετάζεται και η κατάργηση των χαμηλών συντελεστών που ισχύουν στα νησιά. ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item