Η Ευρώπη δύο ταχυτήτων είναι πια γεγονός - Να δούμε πότε θα έρθει και η παγκόσμια διακυβέρνηση

Δεν θα χρειάζεται πια ομοφωνία και συμφωνία όλων των κρατών-μελών στις λήψεις των αποφάσεων καθώς και το ότι θα τιμωρούνται οι χώρες...Δεν θα χρειάζεται πια ομοφωνία και συμφωνία όλων των κρατών-μελών στις λήψεις των αποφάσεων καθώς και το ότι θα τιμωρούνται οι χώρες που δεν θα συμβαδίζουν με τους κανόνες όπως το ύψος του ελλείμματος, συμφώνησαν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνάντευξη μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η συμφωνία απαιτεί αλλαγή στην ευρωπαϊκή συνθήκη, που ιδανικά θα πρέπει να εγκριθεί και από τα 27 κράτη-μέλη. Ωστόσο, πρόσθεσε, η νέα συνθήκη μπορεί να αφορά μόνο τους 17 της ευρωζώνης, αλλά να είναι ανοιχτή και στα υπόλοιπα μέλη εφόσον αυτά το θελήσουν.
Το Παρίσι όσο και το Βερολίνο επιθυμούν την αυτόματη επιβολή κυρώσεων σε όποια μέλη δεν τηρούν τον κανόνα του 3% για το δημοσιονομικό έλλειμμα, ενώ συμφωνούν και στην ανάγκη επιβολής κανόνα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ανά την Ευρωζώνη.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item