Ο διαχωρισμός της Γερμανίας από την Ευρώπη ξεκίνησε...

Κάτι πρέπει να έχει γίνει λάθος στο DNA αυτών των ανθρώπων...Δεν εξηγείτε διαφορετικά να θέλουν να επιβάλουν συνεχώς τα πιστεύω τους...Κάτι πρέπει να έχει γίνει λάθος στο DNA αυτών των ανθρώπων...Δεν εξηγείτε διαφορετικά να θέλουν να επιβάλουν συνεχώς τα πιστεύω τους και τις ανάγκες τους πάνω από όλους τους άλλους!

Κάπου κατά την διάρκεια της εξελικτικής πορείας του ανθρώπινου γένους "αυτοί" λοξοδρόμησαν...Δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση μέσα στα πλαίσια της λογικής!
Η καγκελάριος, με τη στήριξη του Νικολά Σαρκοζί, ζητούσε ευρεία αναθεώρηση της Συνθήκης σε επίπεδο 17 χωρών -και τόσο το καλύτερο αν επεκτεινόταν στους 27. 
Αντίθετα, οι Ρόμπαϊ - Μπαρόζο έκλιναν προς μια αναθεώρηση σε επίπεδο 27 χωρών, ώστε να μη δημιουργηθεί μια Ε.Ε. δύο ταχυτήτων.
Οταν, όμως, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε για να συμφωνήσει να ενσωματωθεί στην αναθεώρηση ειδικό πρωτόκολλο το οποίο θα προβλέπει εξαιρέσεις της χώρας του από σειρά δεσμεύσεων, ιδίως στο χρηματοπιστωτικό τομέα, οι «Μερκοζί» αρνήθηκαν κατηγορηματικά και είπαν: «Μένουμε στους 17 και όσοι θέλουν ακολουθούν». Ετσι, τράβηξαν με τους 17 της ευρωζώνης ακόμη 6 χώρες που βρίσκονται εκτός ευρώ και έμειναν μόνες η Μ. Βρετανία με την Ουγγαρία. Αργότερα, όμως, η Βουδαπέστη το καλοσκέφθηκε και εντάχθηκε στην ομάδα των 6, αφήνοντας το Λονδίνο στη μοναξιά του, αν και είναι συνηθισμένο. Η Α. Μέρκελ άφησε τον Ν. Σαρκοζί να «αδειάσει» το Βρετανό πρωθυπουργό. Αλλωστε οι δύο άνδρες είχαν προηγούμενα. Ο Γάλλος πρόεδρος επιτέθηκε φραστικά κατά του Ν. Κάμερον και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το αίτημά του για ειδικό πρωτόκολλο.
Κάνοντας ορισμένες ανώδυνες παραχωρήσεις, η Μέρκελ πέρασε τις βασικές θέσεις της, θέτοντας την Ευρώπη των 17 -και όχι μόνο- σε μια τροχιά σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, αφήνοντας στους άλλους εταίρους την ψευδαίσθηση ότι είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των αγορών.

ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item