Και τα επεισόδια για την επέτειο θανάτου του Α. Γρηγορόπουλου καλά κρατούν και φέτος

Περίπου 600 μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στη μνήμη του Αλ...Περίπου 600 μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στη μνήμη του Αλέξη.


Για ακόμη μια φορά, ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη ενός παιδιού που έχασε εντελώς άδικά και απροσδόκητα τη ζωή του, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ήταν κι εκείνοι που προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μαθητική πορεία.

Μικρή ομάδα νεαρών προκάλεσε επεισόδια μπροστά στην Πανεπιστημίου. Σπάσανε τηλεφωνικούς θαλάμους, στάσεις λεωφορείων και ότι βρήκαν στο διάβα τους. Τα επεισόδια ωστόσο ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 3 με τους δρόμους της Αθήνας να ανοίγουν σταδιακά και τις αρχές να προσπαθούν να την καθαρίσουν.

Ο χώρος μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη θυμίζει πεδίο μάχης. Το ίδιο και όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Νεαροί σπάνε τα μάρμαρα από τα σκαλιά για να βρουν... πολεμοφόδια στον "πόλεμο" κατά των ΜΑΤ, ενώ οι Αστυνομικοί φαίνεται να επιλέγουν αμυντική στάση και "απαντούν" με χρήση χημικών. Ξηλώνουν από παγκάκια μέχρι υδροροές!

Προσπαθούν να καθαρίσουν το κέντρο από τα χημικάΓρήγορα η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Οι νεαροί άρχισαν να σπάνε μάρμαρα και να τα πετούν στους αστυνομικούς, μαζί με βόμβες μολότοφ.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει αποφασίσει η Αστυνομία είναι ανάλογα με εκείνα που πάρθηκαν στις 17 Νοεμβρίου για την πορεία του Πολυτεχνείου. 

Παρακολουθούνται οι δρόμοι απ' όπου θα περάσουν οι πορείες, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε συγκεκριμένους δρόμους, η στάση αλλά και η στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 07:00 το πρωί της Τρίτης. 

Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνονται είναι και το να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να κλείσουν για την απογευματινή πορεία, αλλά ο σταθμός του Συντάγματος έκλεισε από το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ : newsit.gr και news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item