Παπουτσής: Προτιμώ ένα σπασμένο μάρμαρο από ένα σπασμένο κεφάλι παιδιού ή αστυνομικού

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε καλέσει τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή  "να παραιτηθεί", με ανακοίνωση που ε...Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε καλέσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή "να παραιτηθεί", με ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Συμμαχία, το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την ολοκλήρωση της πρωινής πορείας στο κέντρο της Αθήνας στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές.

Ο κ.Παπουτσής απάντησε λέγοντας:

"Εγώ θέλω να πω καθαρά. Ότι προσωπικά προτιμώ ένα σπασμένο μάρμαρο από ένα σπασμένο κεφάλι, είτε παιδιού 13 χρόνων, είτε αστυνομικού. Είναι η αντίληψη μου. Είναι η αντίληψη της παράταξής μας. Είναι η δημοκρατική μας συνείδηση", πρόσθεσε και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "για να μπορούμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα χρειάζεται πολύ σοβαρή εκπαίδευση για τους αστυνομικούς, να μπορούν να ανταποκριθούν σε συνθήκες έντασης, σε συνθήκες σύγκρουσης.
Γι αυτό χρειάζεται αναβάθμιση της εκπαίδευσής τους σε τρία επίπεδα. Πρώτο επίπεδο, η ενίσχυση του δημοκρατικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Ο αστυνομικός πρέπει να ενημερώνεται από την πρώτη μέρα που μπαίνει στο Σώμα και να εκπαιδεύεται πάνω σε αυτό, ότι το πρώτο μέλημά του είναι η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών".

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item