Τεράστια "τρύπα" στον προϋπολογισμό ως συνήθως - Θα τα καλύψουν με νέα μέτρα

Τρύπα-μαμούθ ύψους 6,886 δισ. ευρώ παρουσιάζει ο προϋπολογισμός στο εντεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, κυρίως λόγω της δραματικής υσ...
Τρύπα-μαμούθ ύψους 6,886 δισ. ευρώ παρουσιάζει ο προϋπολογισμός στο εντεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, κυρίως λόγω της δραματικής υστέρησης των εσόδων αλλά και λόγω της σημαντικής υπέρβασης των δαπανών.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα στο 11μηνο ανήλθαν στα 43,833 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας υστέρηση έναντι του, δις αναθεωρηθέντος προς τα κάτω, στόχου του προϋπολογισμού κατά 5,473 δισ. ευρώ.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της απόκλισης, αρκεί να αναφερθεί ότι μέσα στο Δεκέμβριο οι συνολικές καθαρές εισπράξεις του δημοσίου θα πρέπει να ανέλθουν στα 7,4 δισ. ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο το πρώτο ενδεκάμηνο εισπράττονται μηνιαίως 3,9 δισ. ευρώ. Στο σκέλος των δαπανών, στο 11μηνο, ξοδεύτηκαν 3,7 δισ. περισσότερα σε σχέση με όσα είχαν ξοδευτεί την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Συγκεκριμένα ξοδεύτηκαν 62,7 δισ. ευρώ έναντι 59 δισ. ευρώ (αύξηση 6,2%), έναντι στόχου συγκράτησης της αύξησης στο 3,8%. Η υπέρβαση των δαπανών με βάση αυτά τα στοιχεία ανέρχεται στο 1,413 δισ. ευρώ.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού να διαμορφώνεται στο 11μηνο στα 20,516 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,1% σε σχέση με το έλλειμμα του 11μήνου του 2010.
Και το συμπέρασμα;;;; Μέτρα...μέτρα και πάλι μέτρα!
Ξεσηκωθείτε Έλληνες!!!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item