Για ποιο λόγο ανακάλεσαν την απόφαση τους να παραιτηθούν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς;;;

Οι δύο εισαγγελείς προσήλθαν την παρασκευή στον Άρειο Πάγο, δίνοντας εξηγήσεις στον  αντεισαγγελέα Φώτη Μακρή και στον εισαγγελέα του Αν...

Οι δύο εισαγγελείς προσήλθαν την παρασκευή στον Άρειο Πάγο, δίνοντας εξηγήσεις στον αντεισαγγελέα Φώτη Μακρή και στον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννη Τέντε για την απόφαση τους πως παραιτούνται μετά από έντονες πιέσεις που δέχτηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη είχαν δώσει προφορικές εξηγήσεις και εμφανίζονταν έτοιμοι να αναφέρουν ονομαστικά αυτούς που εμπόδιζαν το έργο τους, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν.
Μάλιστα συνάδελφοι των δύο οικονομικών εισαγγελέων έλεγαν ότι τους εκμυστηρεύτηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ότι "μακάρι να μας ζητήσουν να καταθέσουμε ονόματα".
Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην τροποποίηση του νόμου 3943/2011 έτσι ώστε τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων να καταλαμβάνουν (μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου) αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και όχι εισαγγελείς Εφετών, όπως είναι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.
Επίσης, σύμφωνα με Το Βήμα. ο αντεισαγγελέας του Α.Πάγου στο πόρισμά του κλείνει άρον - άρον την υπόθεση λέγοντας ότι η παραίτηση των 2 ήταν παρορμητική και "δεν προέκυψε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο τους!"

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι τί πιέσεις και από ποιους δέχτηκαν για να παραμείνουν στην θέση τους...
Θα ψάξουμε διεξοδικά το θέμα και θα ξανά αναφερθούμε σύντομα...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item