Πόσο λέτε να κρατήσει η αντισυνταγματική κυβέρνηση του Παπαδήμου μετά τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο;;;

Το καθοριστικό τεστ αντοχής της τρικομματικής κυβέρνησης δεν είναι άλλο παρά η απόφασή της για τη λήψη νέων μέτρων, που αναγκαστικά θα κ...

Το καθοριστικό τεστ αντοχής της τρικομματικής κυβέρνησης δεν είναι άλλο παρά η απόφασή της για τη λήψη νέων μέτρων, που αναγκαστικά θα κληθεί να πάρει για να καλυφθεί η τρύπα του τρέχοντος προϋπολογισμού και για τη νέα δανειακή σύμβαση (το νέο Μνημόνιο).

Τα νέα μέτρα είναι σίγουρο ότι θα ληφθούν αργά ή γρήγορα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, είπε στο «Μέγκα» πως είναι ουσιαστικά αναπόφευκτα και ότι αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα στον Ιανουάριο. Κυβερνητικά στελέχη μάς έλεγαν ότι επειδή ο Ιανουάριος θα είναι επί της ουσίας μήνας προεκλογικής περιόδου και επειδή η Ν.Δ. αντιδρά σε νέα μέτρα, όπως και ο ΛΑΟΣ, η σχετική απόφαση θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που ίσως τον οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Πάντως η τρόικα δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών και είναι θέμα χρόνου, λένε υπουργοί, να ζητήσει και διαρθρωτικά μέτρα πριν από τις εκλογές -π.χ. μείωση δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση οργανισμών- αλλά και δημοσιονομικά μέτρα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item