Τελείωσε η ομηρεία και απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο "ξέφραγο αμπέλι" είναι οι φυλακές του Κορυδαλλού

Έληξε ο συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και άλλοι 4 κρατούμενοι, κατηγορούμενοι για συμμε...Έληξε ο συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και άλλοι 4 κρατούμενοι, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «ΣΠΦ», εμφανίστηκαν να κρατούν ομήρους τρεις υπαλλήλους των φυλακών, ενώ εγκλωβισμένοι ήταν συγγενείς άλλων κρατουμένων στην αίθουσα επισκεπτηρίου της φυλακής.

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστος Τσάκαλος, Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος, κρατούσαν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου, παρέμεναν εγκλωβισμένοι εκεί. 

Όπως έγινε γνωστό οι κρατούμενοι επιθυμούσαν να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο με τα αιτήματά τους αναφορικά με τις άθλιες συνθήκες κράτησης όπως τις χαρακτηρίζουν.
Μεταξύ των αιτημάτων, είναι ότι δεν υπάρχουν σαφείς προϋποθέσεις για τη χορήγηση αναστολών, τις άδειες εξόδου και οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές και οι ελλείψεις στο συσσίτιο.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Μιχ. Νικολόπουλος, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη ΣΠΦ, αναφέρει ότι το όπλο, όπως και τα κινητά τα βρίσκουν μόνοι τους, διαψεύδοντας την πληροφορία που ήθελε να είχαν βρει το όπλο από μητέρα κρατούμενου των φυλακών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Βλαστός συνελήφθη τον Ιούνιο του 1998, μετά από αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοσχάτο, κατηγορούμενος για:  δολοφονίες, απόπειρες, εκβιασμοί, σύσταση συμμορίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Επίσης ο Βλαστός φέρεται ως εγκέφαλος της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και θεωρείται από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς διεθνώς.Πληροφορίες από enet.gr και  newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item