Ως συνήθως "παγώνουν" για άλλη μια φορά τον έλεγχο για τις κρυφές καταθέσεις στην Ελβετία

Για ακόμη μια φορά  ανεστάλη η διαδικασία με την οποία οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου θα ζητούσαν να ελεγχθούν από τις ελβετικές αρχ...Για ακόμη μια φορά ανεστάλη η διαδικασία με την οποία οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου θα ζητούσαν να ελεγχθούν από τις ελβετικές αρχές για τυχόν κρυφούς λογαριασμούς.

Έτσι κι αλλιώς είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο καθώς υπάρχουν πολλοί βουλευτές μας που δεν θα χαρούν αν αποκαλυφθούν τα ποσά που υπάρχουν στο όνομα τους στις ελβετικές τράπεζες!
Η εξήγηση από τη Βουλή είναι ότι πρέπει πρώτα να αναζητηθεί μία επίσημη διαδικασία και η διαμόρφωση ενός ενιαίου κειμένου για όλους τους βουλευτές που θα το ζητήσουν. Οι βουλευτές που δήλωσαν πρόθυμοι κι έστειλαν τις σχετικές επιστολές, πάντως, δεν ήταν περισσότεροι από 50 και κυρίως από τα μικρότερα κόμματα.
Επισήμως δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση να ελέγχονται οι βουλευτές για τυχόν λογαριασμούς στο εξωτερικό. Αυτό ζητήθηκε πριν από λίγες μέρες δημοσίως για πρώτη φορά από τον Φ. Πετσάλνικο, μετά τις δηλώσεις του ελληνικής καταγωγής πολιτικού στελέχους της ελβετικής αριστεράς, Ιωσήφ Ζησιάδη, περί τυχόν ύπαρξης καταθέσεων ελλήνων βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σε ελβετικές τράπεζες. Για την ουσία των καταγγελιών του Ι. Ζησιάδη, όμως, δεν έγινε καμία συζήτηση στη Βουλή.
Ο κ. Ζησιάδης επανέλαβε άλλη μια φορά, σε επιστολή του προς τη Βουλή αλλά και σε συνεντεύξεις, ότι σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της ελβετικής κυβέρνησης σε σχετική ερώτησή του, η Ελβετία επεδίωξε να επεκτείνει την ανταλλαγή πληροφοριών για τις περιπτώσεις φορολογικής απάτης, αλλά η Ελλάδα δεν ανταποκρίθηκε ποτέ.
Χαρείτε για ακόμη μια φορά την διαφάνεια και την εντιμότητα των ανθρώπων που αποφασίζουν για εμάς!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item