Ανεξέλεγκτη η λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

«Εδώ και τρία χρόνια η ΕΥΠ λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, ανεξέλεγκτα», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. «Διότι εγώ ως πολίτης δε...«Εδώ και τρία χρόνια η ΕΥΠ λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, ανεξέλεγκτα», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. «Διότι εγώ ως πολίτης δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στον πράκτορα της ΕΥΠ. Και δεν μπορώ να έχω καμία εμπιστοσύνη γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιος ήταν ο ρόλος αυτής της υπηρεσίας διαχρονικά», συμπλήρωσε και ζήτησε από τον υπουργό να προωθήσει την αλλαγή θεσμικού πλαισίου της ΕΥΠ ώστε «να μην είναι έρμαιο των διαθέσεων του εκάστοτε υπουργού ή περισσότερο των κυκλωμάτων που βρίσκονται και πίσω από τους υπουργούς».
Απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο Χρ. Παπουτσής καταφέρθηκε εναντίον της Αρχής λέγοντας πως «ο έλεγχος της ΕΥΠ από την ΑΔΑΕ(Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) δεν είναι απλά δικαίωμά της αλλά υποχρέωσή της και ο ρόλος της δεν είναι διακοσμητικός. Τελευταία φορά που εκπλήρωσε η ΑΔΑΕ την υποχρέωσή της και έκανε έλεγχο στην ΕΥΠ ήταν στις 7 Ιανουαρίου του 2009. Λυπάμαι γιατί το νομικό πλαίσιο έχει θωρακίσει με τεράστιες αρμοδιότητες την ΑΔΑΕ όχι μόνο για τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για την ΕΥΠ, και πρέπει και αυτή να ελεγχθεί».
Καταλόγισε, δε, προσωπικά στον πρόεδρό της ανευθυνότητα, όσον αφορά τις καταγγελίες του Α. Λαμπρινόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για «παρακολούθηση των καφάο του ΟΤΕ». «Οφειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, που είναι και αρμόδιος για τον έλεγχο των επικοινωνιών, να γνωρίζει ότι τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι ηλεκτρονικές, και όχι ανεύθυνα να δημιουργεί θέμα» είπε ο Χρ. Παπουτσής.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item