Μετά από 64 χρόνια λειτουργίας η Saab κατέθεσε αίτηση χρεωκοπίας

Η Saab Automobile με 64 χρόνια ιστορίας κατέθεσε σήμερα αίτηση πτώχευσης σε σουηδικό περιφερειακό δικαστήριο, δίνοντας τέλος στην εδώ κα...

Η Saab Automobile με 64 χρόνια ιστορίας κατέθεσε σήμερα αίτηση πτώχευσης σε σουηδικό περιφερειακό δικαστήριο, δίνοντας τέλος στην εδώ και καιρό μάχη για επιβίωση της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Saab Automobile, Victor Muller, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ιδιοκτήτριας Swedish Automobile, κατέθεσε την αίτηση νωρίς το πρωί σήμερα, ώρες πριν το δικαστήριο συνεδριάσει για την σε εξέλιξη αναδιοργάνωση της σουηδικής εταιρείας.

Η Saab Auto από το Σεπτέμβριο λειτουργούσε υπό την προστασία των πιστωτών. Όμως οι διαπραγματεύσεις με τους κινέζους εταίρους δεν ευοδώθηκαν. 

Η Saab αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με τους 3.700 εργαζομένους της να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Η παραγωγή στο κυριότερο εργοστάσιό της, στο Τρολχάταν της δυτικής Σουηδίας, έχει σταματήσει από τον Απρίλιο. 

Η GM αυτό το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ότι δεν θα εγκρίνει καμία από τις προτεινόμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, περιορίζοντας τις ελπίδες για την αυτοκινητοβιομηχανία ότι θα διασφαλίσει μια συμφωνία πριν από την ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item