50% κάτω η ζήτηση του πετρελαίου σε σχέση με πέρυσι

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, είναι η κατάσταση πο...

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νευροκόπι, όπου παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες φέτος αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης μόλις δέκα καταναλωτές, όταν πέρυσι ήταν 650. Ανάλογη εικόνα επικρατεί σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι καταναλωτές είτε αγοράζουν πολύ λιγότερες ποσότητες συγκριτικά με πέρυσι είτε στρέφονται σε πιο οικονομικές λύσεις για τη θέρμανσή τους, όπως η χρήση καυσόξυλων, κλιματιστικών και βιοκαυσίμων (πέλλετς).

Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων (17% συνολικά σε όλη την Ελλάδα) έχει οδηγήσει ήδη σε πάνω από 1.100 λουκέτα πρατηρίων, ενώ σύμφωνα με τους βενζινοπώλες άλλα 500 πρατήρια έχουν κρεμάσει πωλητήριο χωρίς να έχουν βρεθεί αγοραστές.

Οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών κάνουν λόγο για έκρηξη του λαθρεμπόριου καυσίμων αλλά και της λαθραίας υλοτόμησης και κάλεσαν την κυβέρνηση να «παγώσει» τη νέα αύξηση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης που έχει ανακοινωθεί για το 2012. Οπως λένε, αν προχωρήσει η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης, οι συνέπειες θα είναι δραματικές τόσο για τους καταναλωτές όσο και για την αγορά, αφού από την επόμενη χρονιά η τιμή θα ξεπεράσει το 1,4 ευρώ το λίτρο, από 0,93 με 1 ευρώ που κυμαίνεται σήμερα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item