Μας ζητάνε πίσω 500 εκ. ευρώ γιατί ως συνήθως αφήσαμε ημιτελή δημόσια έργα

Σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν, η κυβέρνηση καλείται να διαθέσει 260 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσει ημιτελή έργα που έγιναν την πε...
Σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν, η κυβέρνηση καλείται να διαθέσει 260 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσει ημιτελή έργα που έγιναν την περίοδο 2000-2006 ώστε να κλείσει το ΚΠΣ, διαφορετικά θα πρέπει να επιστραφεί στην Ε.Ε. το σύνολο των κονδυλίων που δόθηκαν για τα συγκεκριμένα έργα, άγνωστου μέχρι στιγμής ποσού.
Επιπλέον πρέπει να καλύψει σημαντική δαπάνη για ημιτελή έργα του Ταμείου Συνοχής της ίδιας περιόδου (ΧΥΤΑ, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και μεταφορών), αλλά και την απαιτούμενη εθνική συμμετοχή, για μη επιλέξιμες δαπάνες (π.χ. απαλλοτριώσεις) των μεγάλων έργων που τώρα τρέχουν.
Πρόκειται για μία από τις εστίες κινδύνου στα έργα που χρηματοδοτεί η Ε.Ε., την οποία θα κληθεί να αποσοβήσει ο αρμόδιος επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιοχάνες Χαν, που κατεβαίνει την Τρίτη στην Αθήνα, παράλληλα με την επίσκεψη του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ (ο οποίος όμως, πέρα από το ΕΣΠΑ, θα ασχοληθεί και με τη συνολική παροχή τεχνικής βοήθειας επί των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων).
Η κατάσταση των έργων του ΕΣΠΑ και η προσπάθεια επιτάχυνσης της απορρόφησης για να φτάσει στα 3,5 δισ. ευρώ φέτος θα συζητηθεί παρουσία του κ. Χαν και άλλων στελεχών της Κομισιόν στην 3η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων των επιτροπών παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, την προσεχή Τετάρτη.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item