Πέταξαν ξανά στο δρόμο 27 άπορους εν μέσω Χριστουγέννων...Λίγη ντροπή δεν βλάπτει κύριοι!

Οι "καλόγριες" (ο Θεός να τις κάνει), έδειξαν για ακόμη μια φορά το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα που τους διακατέχει και έκα...

katholiki-ekklisiaΟι "καλόγριες" (ο Θεός να τις κάνει), έδειξαν για ακόμη μια φορά το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα που τους διακατέχει και έκαναν "μήνυση" στους απόρους για δήθεν κατάληψη στο κτίριο-σκάνδαλο για το οποίο εκταμιεύθηκαν περίπου 12 εκ. ευρώ και τελικά έμεινε ένα γιαπί και τα λεφτά κάποιοι τα έβαλαν στις τσεπούλες τους!
Εναντιωνόμαστε λοιπόν και εμείς με την σειρά μας μέσα από τον χώρο που μας παρέχει αυτή πλατφόρμα και ζητάμε από την πολιτεία να παρέμβει εποικοδομητικά για την προστασία αυτών των ανθρώπων...
Γιατί αυτό είναι το ζήτημα, μιλάμε για ανθρώπους σαν όλους εμάς!


Την κοινωνική κατάληψη στο κτήριο, για το οποίο ξοδεύτηκαν περί τα 12 εκατ. ευρώ για να γίνει υγειονομική μονάδα αλλά έμεινε γιαπί, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο ο 70χρονος ημιπληγικός συνταξιούχος των 700 ευρώ Θανάσης Γεωργιάδης και ο 48χρονος Βούλγαρος σκηνοθέτης που επιβιώνει ως μπογιατζής, Λιούμπεν Αλέξιεφ. Της έδωσαν το όνομα «Επιβίωση» και κάλεσαν εκεί όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, άστεγους και άπορους, για να βρουν καταφύγιο.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η καθολική μονή των «Αδελφών του Ελέους», προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά. Διατάχτηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν το κτήριο τελούσε υπό κατάληψη και στην περίπτωση που αυτό συνέβαινε, υπήρχε εντολή να εκκενωθεί. Η κατάληψη του κτηρίου ήταν ήδη γνωστή από τον Οκτώβριο στις αστυνομικές αρχές της πόλης.

Έτσι χθες, στις 7 το πρωί, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στο κτήριο και απομάκρυναν τους 27 από τους 38 άστεγους και άπορους που είχαν βρει καταφύγιο σ' αυτό, καθώς οι υπόλοιποι δεν βρίσκονταν εκεί. Ολοι προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της οδού Δωδεκανήσου, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να κινηθεί διαδικασία ακόμη και για όσους δεν διέθεταν νόμιμα έγγραφα.

«Στο κτήριο έμενε κι ένα ζευγάρι με το 9χρονο κοριτσάκι τους», λέει ο Λιούμπεν Αλέξιεφ. «Το σπίτι τους κάηκε πριν από λίγες μέρες και δεν είχαν πού να μείνουν. Γι' αυτό και βρήκαν καταφύγιο στην "Επιβίωση"», τονίζει. Τους 27 καταληψίες προσφέρθηκε να φιλοξενήσει σε δύο ξενοδοχεία της πόλης η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Ομως μπορεί να παράσχει φιλοξενία μόνο για 3 μήνες. «Εμείς θα επιστρέψουμε», λέει ο Λ. Αλέξιεφ. «Στο κτήριο βρήκαν καταφύγιο άστεγοι άνθρωποι. Πού θα μείνουν; Στο δρόμο; Θα επιστρέψουμε κι ας μας ξαναβγάλουν οι καλόγριες», λέει.


ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item