Το 20% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας - Χρειάζεστε και άλλα νούμερα για να αποδεχτείτε πως φτάσαμε στον πάτο;;;

Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται  από την Εκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), που εδρεύει στη Γενεύη, αναφορικά με τις οικ...Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από την Εκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), που εδρεύει στη Γενεύη, αναφορικά με τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η ΔΟΕ επισκέφθηκε τη χώρα μας τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από καταγγελίες της ΓΣΕΕ για «παραβίαση διεθνών συμβάσεων μέσω των εφαρμοζόμενων πολιτικών του Μνημονίου δανεισμού».

Η αποστολή της ΔΟΕ στη χώρα μας τεκμηριώνει τα συμπεράσματά της με πραγματικά στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν, εκτός των άλλων, την απώλεια εισοδήματος, την ανεργία, το πρόβλημα των χρεοκοπιών, την ανισότητα και τη φτώχεια στην Ελλάδα, όπου ως απόρροια της λιτότητας και της ύφεσης περίπου το 20% του πληθυσμού κινδυνεύει να πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 2,2 εκατ. πολίτες βρίσκονταν κάτω από το όριο της φτώχειας προ της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης. Αυτός ο αριθμός θα διπλασιαστεί, σύμφωνα με την έκθεση.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι με βάση την έκθεση της ΔΟΕ αναμένεται να εκδοθεί απόφαση καταγγελίας της χώρας από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.


Πληροφορίες από enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item