Συνεχή αύξηση των τιμών του ρεύματος μέχρι το...2030 προβλέπει η Κομισιόν!!!

Σύμφωνα με την Κομισιόν,  οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στα τιμολόγια ρεύματος θα πληρώνουν κάθε χρόνο όλο και ακριβότερα το ρεύμα καθώς ...

Ενα χριστουγεννιάτικο δέντρο με λογαριασμούς της ΔΕΗ,  στολίστηκε χθες στην πλατεία Αριστοτέλους  στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από πρωτοβουλία κατοίκων της Τούμπας


Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στα τιμολόγια ρεύματος θα πληρώνουν κάθε χρόνο όλο και ακριβότερα το ρεύμα καθώς σύμφωνα με την έκθεση της («Ενεργειακός χάρτης πορείας ώς το 2050») οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξάνονται σταθερά τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια και μόνο μετά το 2030 θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται ή να υποχωρούν.
Για τα ελληνικά νοικοκυριά, που από την πρωτοχρονιά του 2012 θα κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον κατά 12%-15% ακριβότερα τη ΔΕΗ λόγω της νέας «παρτίδας» αυξήσεων που θα εγκριθούν αυτή την εβδομάδα, τα ηλεκτροσόκ θα είναι ακόμη πιο τακτικά και ισχυρά, τουλάχιστον μέχρι οι τιμές -που είναι οι φτηνότερες πανευρωπαϊκά λόγω των σταυροειδών επιδοτήσεων- να «πιάσουν» αυτές της υπόλοιπης Ευρώπης.
Πρακτικά, ο ρυθμός των αυξήσεων στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα θα είναι ταχύτερος και τα ποσοστά μεγαλύτερα, καθώς συν τοις άλλοις θα απαιτηθούν δαπανηρές επενδύσεις για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δικτύων, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό θα χρηματοδοτηθούν από τους καταναλωτές.
Οι αυξήσεις χαρακτηρίζονται αναπόφευκτες από την Κομισιόν, είτε επειδή θα απαιτηθούν τεράστιες επενδύσεις για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την αποθήκευση ενέργειας και την κατασκευή δικτύων μεταφοράς, είτε -αν δεν υιοθετηθούν πολιτικές μείωσης των εκπομπών άνθρακα- γιατί το κόστος των παραδοσιακών ορυκτών καυσίμων θα εκτιναχθεί.

Πληροφορίες από enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item