Το ΔΝΤ μιλάει για νέα μέτρα μέσα στο 2011 και οι δικοί μας πολιτικοί το κάνουν...γαργάρα!

Κόλαφος είναι η νέα έκθεση του ΔΝΤ για το Μνημόνιο το οποίο επιγραμματικά προβλέπει άμεσα μέτρα πριν το τέλος του 2011 και σε αυτά περιλ...

Κόλαφος είναι η νέα έκθεση του ΔΝΤ για το Μνημόνιο το οποίο επιγραμματικά προβλέπει άμεσα μέτρα πριν το τέλος του 2011 και σε αυτά περιλαμβάνονται εθνική συμφωνία για τους μισθούς, δύο νόμους για τα κλειστά επαγγέλματα, άμεση απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, μείωση εργοδοτικών εισφορών, αλλά και περαιτέρω μείωση δαπανών κατά 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, σημειώνεται με νόημα στην έκθεση ότι μία χαμηλή συμμετοχή στο κούρεμα θα μπορούσε να φέρει το χρέος στο 145% του ΑΕΠ το 2020, γεγονός που μπορεί να φέρει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του χρέους. (Πάλι μας αφήνουν έμμεσους υπαινιγμούς για την βιωσιμότητα του χρέους ακόμα και μετά την "λύση" που μας προσφέρουν)

Τα μέτρα όμως που σκιαγραφεί το ΔΝΤ στην έκθεσή του για το 2011 και το 2012 αφορούν αρχικά:

- Περικοπές φοροαπαλλαγών που θα επιφέρουν έσοδα 2 δισ. ευρώ για το 2011 και 8 δισεκατομμύρια για το 2012. 
- Έσοδα 4 δισ ευρώ έως το 2012 από το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
- Έσοδα 2 δισ ευρώ από περικοπές συντάξεων με το κυριότερο βάρος να πέφτει στις κύριες συντάξεις

Και τώρα το καλύτερο - Θα πιάσει...πάτο ο κατώτατος μισθός

Το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία αναφέρει πως πριν από την είσοδο του 2012 θα ξεκινήσει διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς για την εθνική συλλογική συμφωνία.

Στην έκθεση αναφέρεται ρητά πως η διατήρηση του ελάχιστου μισθού για όλους τους εργαζόμενους είναι πολύ σημαντικό, αλλά θα πρέπει να επανεξεταστεί του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας με περίσσιο θράσος πως έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Νέα μέτρα 7 δισ. ευρώ για το 2013-2014

Στην έκθεση σημειώνεται πως η διαπραγμάτευση νέου πακέτου μέτρων για το 2013-2014 έχει ήδη ξεκινήσει και θα είναι ίσο με το 3% του ΑΕΠ δηλαδή 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το ΔΝΤ η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ως μέτρα επιπλέον προσαρμογές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, επιπλέον μέιωση των φαρμακευτικών και νοσοκομειακών δαπανών και περικοπές κι άλλες στις κοινωνικές δαπάνες.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item