Μόνο μετρητοίς τα φάρμακα από 1/1/2012 για τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων

«Τα φαρμακεία βιώνουν συνθήκες οικονομικής αδυναμίας να λειτουργήσουν και συγχρόνως αισθάνονται την ασφυκτική πίεση της κυβέρνησης....

Πίστωση τέλος για φάρμακα σε όλα τα Ταμεία


«Τα φαρμακεία βιώνουν συνθήκες οικονομικής αδυναμίας να λειτουργήσουν και συγχρόνως αισθάνονται την ασφυκτική πίεση της κυβέρνησης. Μας έχουν στοχοποιήσει ζητώντας την περαιτέρω μείωση τους εισοδήματός μας με τρόπο που οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή μας», τόνισε χθες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θοδωρής Αμπατζόγλου.

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να μη χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα, εξαιτίας των χρεών -ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ- των ασφαλιστικών ταμείων. Έτσι, οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων θα υποχρεώνονται από την Πρωτοχρονιά να καταβάλουν κανονικά το αντίτιμο των φαρμάκων τους στους φαρμακοποιούς και να λαμβάνουν εκ των υστέρων την αποζημίωσή τους από το φορέα ασφάλισής τους.

Οι φαρμακοποιοί, με τον τρόπο αυτό ζητούν, να υλοποιηθούν άμεσα οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για αποπληρωμή των πολύμηνων καθυστερήσεων και να ξεκαθαριστούν οι ημερομηνίες πληρωμών όπως προβλέπει η ελληνική και η κοινοτική νομοθεσία. Παράλληλα, ζητούν «να παρέμβει η κυβέρνηση έτσι ώστε να αρθεί η πιστωτική ασφυξία η οποία οδηγεί τα φαρμακεία σε οικονομική αδυναμία λειτουργίας καθώς οι προμηθευτές συντονισμένα έχουν σταματήσει την πίστωση».


ΠΗΓΗ : imerisia.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item