Πάνω από μισό δισ. ευρώ έχουν πάρει τα κόμματα μέσα σε 10 χρόνια

Απίστευτη οργή προκαλεί το γεγονός πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γιαννίτσης,  υπουργός Εσωτερικών,  την περίοδο 200...Απίστευτη οργή προκαλεί το γεγονός πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γιαννίτσης, υπουργός Εσωτερικών, την περίοδο 2000-2011 τα κόμματα έλαβαν 41-85 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ανάλογα με τις εκλογικές αναμετρήσεις ή 655 εκατομμύρια αθροιστικά. 

Αναφερόμενος ο κ. Γιαννίτσης στα δάνεια που έχουν λάβει τα κόμματα από τις τράπεζες, τόνισε ότι αθροιστικά ανέρχονται στα 245 εκατομμύρια ευρώ τα οποία όμως, δεν μπορεί να μείνουν πολύ καιρό σε εκκρεμότητα. Δήλωσε μάλιστα πως το κράτος μπορεί να βοηθήσει, αλλά σε καμία περίπτωση στην αποπληρωμή τους. 

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη η οποία κατήγγειλε τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει την τέταρτη υψηλότερη δαπάνη χρηματοδότησης στα κόμματα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μάλιστα, η κα Μπακογιάννη τόνισε πως τα δάνεια των κομμάτων ανέρχονται σε 244,2 εκατομμύρια ευρώ εξ αυτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν 235 εκατομμύρια ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item