Από 1η Ιανουαρίου νέα παρακράτηση στους μισθούς έτσι για...καλή χρονιά!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κυβερνητική επιτροπή, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, με θέμα την έγκριση του πολυν...

Καλή χρονιά με παρακράτηση στους μισθούς


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κυβερνητική επιτροπή, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, με θέμα την έγκριση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, με όλες τις νομοθετικές εκκρεμότητες του αναθεωρημένου μνημονίου.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται:
Νομοθέτηση μιας νέας μηνιαίας παρακράτησης στους μισθούς, ως Εισφορά Αλληλεγγύης για το 2012, αρχομένης από 1ης Ιανουαρίου.
Πλαφόν στις κύριες συντάξεις (και των ήδη συνταξιουχων) του δημοσίου, μετά τις αλλαγές στο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που βάζει τα 2700 ευρώ μικτά, ως ανώτατο όριο αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων.
Αύξηση εισφορών για επικουρική σύνταξη και η περικοπή του ανώτατου ύψους τους.
Μείωση του αριθμού των υφιστάμενων Ταμείων, εξάλειψη των ανισορροπιών σε Ταμεία με ελλείμματα, θέσπιση ανταποδοτικής σχέσης μεταξύ εισφορών και παροχών.
Μείωση των εφάπαξ όταν ξεπερνούν τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.
Νέοι όροι χορήγησης συντάξεων αναπηρίας ώστε ο αριθμός των δικαιούχων να μην ξεπερνά το 10% του συνόλου των συνταξιούχων.
Κοινό πακέτο παροχών για τα ασφαλιστικά ταμεία με στόχο την πλήρη εξίσωση των παροχών και των εισφορών.
Σταδιακή αύξηση εισφορών ΟΓΑ από τον Ιανουάριο 2012 (και μέχρι τα μέσα του 2015).
Επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας σε όλη τη γενική κυβέρνηση και επίδοση επιστολών σε εργαζόμενους που πρόκειται να μπουν σε εφεδρεία.
Μόνιμος εσωτερικός οικονομικός έλεγχος σε κάθε υπουργείο με ποινές και κυρώσεις στους ελεγκτές.
Νέο σύστημα δημοσίων συμβάσεων, υποχρεωτική χρήση του συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών για προμήθειες, υπηρεσίες και έργα σε όλο το δημόσιο.


ΠΗΓΗ : newsbeast.gr 

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item