Ο επικεφαλής της task force της ΕΕ: "Οι επενδυτές θα έρθουν στην Ελλάδα όταν πιάσει... πάτο και είναι όλα πάμφθηνα"

Περαιτέρω όξυνση της κρίσης στην Ελλάδα προβλέπει ο επικεφαλής της task force της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του στη γερμανικ...

«Οι επενδυτές θα έρθουν στην Ελλάδα όταν πιάσει... πάτο»


Περαιτέρω όξυνση της κρίσης στην Ελλάδα προβλέπει ο επικεφαλής της task force της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις της Κομισιόν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα το 2012 δεν προβλέπουν ανάπτυξη ακόμα», αναφέρει και σημειώνει ότι η Ελλάδα, ως τόπος οικονομικής δραστηριοποίησης, είναι επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Ράιχενμπαχ, οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. «Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο».

Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας, υποστηρίζει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της taskforce είναι βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Παραδέχεται ακόμη ότι οι προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας έγιναν με καθυστέρηση. «Από την σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα», λέει ο κ. Ράιχενμπαχ αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας. «Για μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν είχε τη συνταγή στην τσέπη», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα λάθη εκδικούνται τώρα με το αυξημένο κόστος επίλυσης του προβλήματος. ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item