Συμφωνία Τουρκίας με Shell για έρευνες στην Μεσόγειο και την νοτιοανατολική Τουρκία - Παράνομες οι ισραηλινο-κυπριακές έρευνες

Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε μετά τη διένεξη που έφερε Τουρκίας-Κύπρου σχετικά με την απόφαση της τελευταίας να αρχίσει από τον Σεπτ...
Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε μετά τη διένεξη που έφερε Τουρκίας-Κύπρου σχετικά με την απόφαση της τελευταίας να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο – από κοινού με το Ισραήλ - τις δικές της έρευνες στη Μεσόγειο για κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Βάσει της τουρκικής συμφωνίας προβλέπεται η διεξαγωγή ερευνών στα ανοικτά της πόλης Αττάλεια, στις μεσογειακές ακτές της νότιας Τουρκίας.
"Η υπογραφή αυτή είναι ο καρπός μιας τεχνικής εργασίας, δεν έχει σχέση με διεθνείς κερδοσκοπίες", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, στην τελετή της υπογραφής.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι ο ισχυρισμός του Γιλντίζ πως οι ισραηλινές και κυπριακές έρευνες στη Μεσόγειο είναι παράνομες, πως θα έπρεπε πρώτα να έχει επιτευχθεί συμφωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και εν συνεχεία οι φυσικοί πόροι να μοιραστούν εξίσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item