Αποχωρεί από την Κύπρο η πλατφόρμα της Noble Energy - Θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου: Στα όρια του κοιτάσματος «Αφροδίτη» υπολογίζουν στην πλατφόρμα «Noble Homer Ferrington» ότι θα...Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου:

Στα όρια του κοιτάσματος «Αφροδίτη» υπολογίζουν στην πλατφόρμα «Noble Homer Ferrington» ότι θα φτάσει το γεωτρύπανο το αργότερο τη Δευτέρα. Ήδη όλα γίνονται με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή, με στόχο το γεωτρύπανο -που δεν θα ολοκληρώσει στο παρόν στάδιο της εργασίες του- να εισχωρήσει μόνο στα πρώτα 2-5 μέτρα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εισροής λάσπης.


Θα ακολουθήσει σωλήνωση και το τελικό τσιμέντωμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», πριν το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα γίνει και δοκιμαστική καύση του δείγματος που θα ληφθεί από το βάθος των πρώτων μέτρων του κοιτάσματος, που ενδεχομένως να γίνει συμβολικά και στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο προγραμματισμός γίνεται με δεδομένο ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας θα μεταβεί στην πλατφόρμα, κάτι που μέχρι τώρα προγραμματίστηκε και αναβλήθηκε τρεις φορές, για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους για τους οποίους κωλυόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η δοκιμαστική καύση θα διαρκέσει μερικές ώρες και μετά θα διακοπεί, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της γεώτρησης. 

Αμέσως μετά -μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής- στην πλατφόρμα θα ξεκινήσει διαδικασία απελευθέρωσης και μετακίνησης της πλατφόρμας «Noble Homer Ferrington» προς το Ισραήλ, λόγω των δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων που έχει υπογράψει η Noble με τη γείτονα χώρα, που δεν επιτρέπουν άλλο περιθώριο παραμονής της πλατφόρμας στο «οικόπεδο 12»

.

Ο «Όμηρος» αναμένεται να επιστρέψει τον Φεβρουάριο, για να συνεχίσει τη γεώτρηση στο ίδιο σημείο για ακόμα 150 περίπου μέτρα ωφέλιμου πάχους του κοιτάσματος, ώστε να γίνουν όλες οι δοκιμές που απαιτούνται, όπως και ολοκληρωμένες δοκιμαστικές καύσεις αερίου.

Όπως επανειλημμένα έγραψε ο «Φ», τις τελευταίες εβδομάδες, η Noble αναζητούσε τρόπους ώστε να πεισθεί η κυβέρνηση να ζητήσει από το Ισραήλ να της επιτρέψει μια καθυστέρηση 15 ημερών, ώστε να ολοκληρώσει πλήρως τη διαδικασία στο «Αφροδίτη», κάτι που τελικά δεν έγινε.

Έτσι, αναμένεται ότι τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει την Τρίτη στο Χιούστον του Τέξας ο πρόεδρος της Noble Energy, θα είναι προκαταρτικά. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Φ», θα γίνει αναφορά σε ποσότητες μεγαλύτερες του «Ταμάρ» (8.3 τρισ. κ.π.) και μικρότερες του «Λεβιάθαν» (16 τρισ. κ.π). 

ΠΗΓΗ : onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item