Αποδοκιμάζουν οι Εβραίοι της Γερμανίας την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στο κυβερνητικό σχήμα

Πρωτοφανείς είναι οι αντιδράσεις από Εβραίους στη Γερμανία για το κυβερνητικό ''μπάσιμο'' του ΛΑΟΣ, όπως και οι τίτλοι...


Πρωτοφανείς είναι οι αντιδράσεις από Εβραίους στη Γερμανία για το κυβερνητικό ''μπάσιμο'' του ΛΑΟΣ, όπως και οι τίτλοι γερμανικών ΜΜΕ.

Η Bild έχει τίτλο : ''Στην Ελλάδα μετέχουν τώρα στην κυβέρνηση και οι αντισημίτες του ΛΑΟΣ'' και παρακάτω αναφέρει :''Είναι η πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας το 1974 που μετέχει στην κυβέρνηση ένα ακροδεξιό κόμμα. Ο νέος υπουργός υποδομών και δικτύων Μάκης Βορίδης προέρχεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής δικτατορίας και ανήκε για πολλά χρόνια στο ακροδεξιό Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Μαρί λε Πεν στη Γαλλία''.

Το δημοσίευμα χτυπάει και τον Άδωνι Γεωργιάδη:''Ο φίλος του Βορίδη στο ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, εκδότης μεταξύ άλλων, αντισημιτικού φυλλαδίου, αναλαμβάνει υφυπουργός στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης''.


Από τους χαρακτηρισμούς της Bild δεν ξεφεύγει ο Γ.Καρατζαφέρης :''Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό για τα ξενοφοβικά του συνθήματα. Ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει κατά την ίδρυση του κόμματος του το 2000 ότι ''είμαστε οι μόνοι γνήσιοι Ελληνες. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε με Εβραίους, ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές''.

Στο δημοσίευμα ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν, φέρεται να εκφράζει τη λύπη του ενώ προβλέπει δυσκολίες συνεργασίας της ελληνικής με την γερμανική κυβέρνηση :''Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι μετέχουν στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο υπουργοί αυτού του κόμματος. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με την ελληνική κυβέρνηση''.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item