Νέος πρωθυπουργός στην Ιταλία, νέα μέτρα ανακοινώνονται

Ο Μάριο Μόντι διαβεβαίωσε τον Γάλλο πρόεδρο και την Γερμανίδα καγκελάριο ότι "η Ιταλία θα μηδενίσει την σχέση ελλείμματος/ΑΕΠ εντός...

Ο Μάριο Μόντι διαβεβαίωσε τον Γάλλο πρόεδρο και την Γερμανίδα καγκελάριο ότι "η Ιταλία θα μηδενίσει την σχέση ελλείμματος/ΑΕΠ εντός του 2013 και το επόμενο έτος θα παρουσιάσει ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα".

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα την 4η κατά σειρά δέσμη μέτρων κατά την διάρκεια της συνάντησης του με Μέρκελ και Σαρκοζί.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι "εντυπωσιάστηκε" από τα μέτρα τα οποία της εξέθεσε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός.

Όπως μεταδίδει η Rai, ο Μόντι κατάφερε να εξασφαλίσει ότι θα είναι ο πρώτος που θα δει τις γαλλογερμανικές προτάσεις για την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών με στόχο την εξασφάλιση μεγαλύτερης δημοσιονομικής πειθαρχίας. Από την άλλη όμως σχολιαστές της ιταλικής τηλεόρασης υπογραμμίζουν ότι δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική πρόοδος σε ό,τι αφορά τον μελλοντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την υιοθέτηση των ευρωομολόγων.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item