Θέμα εξόδου των υπερχρεωμένων χωρών από την Ευρωζώνη έθεσε η Μέρκελ

Μετά τα λόγια του Σόιμπλε περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έρχεται τώρα η Μέρκελ με πρόταση της στο  συνέδριο των ...Μετά τα λόγια του Σόιμπλε περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έρχεται τώρα η Μέρκελ με πρόταση της στο συνέδριο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών να θέσει θέμα εξόδου από την ευρωζώνη των υπερχρεωμένων χωρών.


Η ειρωνεία είναι πως την ώρα που οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες καλούνται να ψηφίσουν επί της πρότασης Μέρκελ, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Νόρμπερτ Βάλτερ βροντοφωνάζει στην κυβέρνηση του ''Μην πιέζετε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ''.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μοκροκομματικά τα κίνητρα της Μέρκελ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rheinische Post:'' Με τον τρόπο αυτόν η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος στους ψηφοφόρους της''.

Ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά πως και η Ελλάδα θα υπέφερε από τυχόν έξοδο και το ευρώ δεν θα γινόταν πιο ισχυρό.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item