Τον θυμάστε τον Μπέρινγκ Μπρέιβικ τον άνθρωπο που προκάλεσε το μακελειό στην Νορβηγία;;; Δεν θα δικαστεί γιατί τον έβγαλαν "παράφρων"

Η πολυαναμενόμενη έκθεση δυο εμπειρογνωμόνων «έβγαλε τρελό» τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ για την έκρηξη στο κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο...

Η πολυαναμενόμενη έκθεση δυο εμπειρογνωμόνων «έβγαλε τρελό» τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ για την έκρηξη στο κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο με τους 8 νεκρούς και για το μακελειό στο νησί Ουτόγια, όπου ο 32χρονος μακελάρης εκτέλεσε εν ψυχρώ 69 αθώους ανθρώπους.

Ο Μπρέιβικ δε μπορεί να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος και δε θα περάσει από δίκη. Αντίθετα, θα οδηγηθεί σε ψυχιατρική κλινική.


Οι ψυχίατροι δε θεωρούν πως ο Μπρέιβικ είχε «σώας τας φρένας» την ώρα που σκότωσε αδιακρίτως αθώους νεαρούς στην Ουτόγια ή όταν έβαζε τη βόμβα στο κτίριο του Όσλο. Και μοιραία δε μπορεί να δικαστεί ούτε και να καταδικαστεί.

Αυτό αναφέρουν νορβηγικά και μη μέσα ενημέρωσης, καθώς η υπόθεση συγκεντρώνει ξανά στα φώτα της δημοσιότητας, «ξυπνώντας» φρικιαστικές μνήμες από εκείνο το απόγευμα Παρασκευής στις 22 του περασμένου Ιουλίου.

«Οι ψυχίατροι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ήταν άρρωστος όταν σκότωσε 77 ανθρώπους», γράφει η εφημερίδα VG χωρίς να αποκαλύψει τις πηγές της. Και όπως γράφεται, το συμπέρασμα για την πνευματική κατάσταση του μακελάρη είναι αποτέλεσμα 13 συναντήσεών του με ομάδα ειδικών, στους οποίους έλεγε πως είναι λογικός.

Οι δύο ψυχίατροι παρέδωσαν την έκθεσή τους στο δικαστήριο του Όσλο. Τα βασικά συμπεράσματά τους θα ανακοινωθούν επισήμως από την εισαγγελία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 14:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Μπρέιβικ παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή ότι ευθύνεται και για τις δυο επιθέσεις. Ποτέ όμως δε δήλωσε ένοχος, επιμένοντας πως η πράξη του ήταν «πολεμική, φρικιαστική, αλλά αναγκαία».


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item