Νικητής στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο Μαροκινός Μπούμκερ

Έσπασε η παντοκρατορία των Κενυατών στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Στη ιστορική διαδρομή πρώτευσε ο Μαροκινός Άμπντελ Μπούμκερ...


Έσπασε η παντοκρατορία των Κενυατών στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Στη ιστορική διαδρομή πρώτευσε ο Μαροκινός Άμπντελ Μπούμκερ που κάλυψε τα 42.195 μέτρα σε χρόνο 2:11:40 που εόναι και ρεκόρ αγώνα. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Κενυάτης Κιπκοσκγέι Σάμι Κούμπα με χρόνο 2:13:27 και την τρίτη ο Ντιρίτου Γκαθέρου από την Κένυα με 2:16:12. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τις χαμηλές θερμοκρασίες, χιλιάδες Έλληνες και ξένοι κατέβηκαν από το πρωί στη γραμμή εκκίνησης στον Μαραθώνα. Αρκετός κόσμος έσπευσε και στις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου για να παρακολουθήσει τον τερματισμό.

Διαβάστε τις δηλώσεις του νικητή μετά τον αγώνα
“Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπροστά στο ελληνικό κοινό, στον χώρο που κέρδισε ο Σπύρος Λούης, κατόρθωσε να κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση και να πετύχω έναν από τους καλύτερους χρόνους της κλασικής μαραθώνιας διαδρομής. Οι καιρικές συνθήκες με βοήθησαν να πετύχω αυτή την επίδοση. Θα συμμετάσχω σίγουρα και του χρόνου” δήλωσε ο 35χρονος Μαροκινός νικητής.

Από κει και πέρα:
  • Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος του Ολυμπιακού αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του πανελληνιονίκης, αφού τερμάτισε σε 2:24:10 (έβδομος στην γενική κατάταξη). Ακολούθησαν ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με 2:26:05 (όγδοος) και ο  Δημοσθένης Ευαγγελίδης του ΟΚΑ Καβάλας με 2:26:09 (ένατος). “Με στόχο την προετοιμασία μου και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, κατόρθωσα να τερματίσω με καλύτερο χρόνο από αυτόν που προσδοκούσα. Και πάντα η προσδοκία μου ήταν μια καλή εμφάνιση στον κλασικό Μαραθώνιο” δήλωσε ο Θεοδωρακάκος.


  • Στις γυναίκες πρώτευσε η Γιάντο Ελφένσε Μελάκου από την Αιθιοπία με χρόνο 2:35:25. Δεύτερη τερμάτισε η Καμίλα Κανίποβα από τη Ρωσία με χρόνο 2:35:31. Τρίτη κατετάγη η Αμίρα Μπεναμόρ από την Τυνησία με 2:42:15. “Παρότι δεν είμαι συνηθισμένη σε ανάλογες καιρικές συνθήκες, έκανα καλύτερη κούρσα από αυτή που περίμενα” δήλωσε η Μελάκου.


  • Κορυφαία Ελληνίδα στον Μαραθώνιο η Σοφία Ρήγα του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 2:45:43 (πέμπτη στην γενική κατάταξη). “Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα στο Καλλιμάρμαρο. Αν και έχω διεθνή εμπειρία, μια νίκη μέσα σε αυτό το στάδιο είναι πάντα διαφορετική. Ελπίζω του χρόνου να έχουμε περισσότερες ελληνικές συμμετοχές. Το κοινό ήταν εκπληκτικό” τόνισε η Ρήγα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item