Παραιτείται όλη η κυβέρνηση για να κερδίσουν χρόνο με όλες τις διαβουλεύσεις;;;

Σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. 1 του Συντάγματος, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στο πρόσωπο του νέου πρωθυπο...

Σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. 1 του Συντάγματος, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, η νυν κυβέρνηση θα παραιτηθεί συλλογικά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα την απαλλάξει αμέσως από τα καθήκοντά της. 

Ο κ. Παπούλιας θα καλέσει, με βάση το άρθρο 37 παρ. 3 του Συντάγματος, τον κ. Γ. Παπανδρέου ως αρχηγό της πλειοψηφίας να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης. 

Εκείνος όμως θα τον ενημερώσει αμέσως ότι έχει ήδη υπάρξει συμφωνία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού με τη Νέα Δημοκρατία. 

Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει επιβεβαίωση της συμφωνίας αυτής από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα καλέσει την προσωπικότητα στην οποία έχουν συμφωνήσει τα δύο μεγάλα κόμματα για να την ορκίσει ως πρωθυπουργό, αναθέτοντάς του παράλληλα και την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Ο νέος πρωθυπουργός, αφού συγκροτήσει την κυβέρνησή του, θα πρέπει να εμφανιστεί στη Βουλή το αργότερο μέσα σε 15 ημέρες από την ορκωμοσία του και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. 

Eδώ θα επιλεγεί σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης  να διαρκέσει κατ' ανώτατο χρονικό όριο τις 3 ημέρες, οπότε και τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας πραγματοποιείται φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item