Το "όχι" του Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας φέρνει σε στάση αναμονής την κυβέρνηση

Στάση αναμονής, με μια πρώτη αιχμή για το «όχι» Σαμαρά, τηρεί προς το παρόν η κυβέρνηση, όπως διαφαίνεται από την απάντηση του κυβερ...Στάση αναμονής, με μια πρώτη αιχμή για το «όχι» Σαμαρά, τηρεί προς το παρόν η κυβέρνηση, όπως διαφαίνεται από την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ. «Μήπως ο κ. Σαμαράς αναζητεί προσχήματα» αναρωτιέται ο κ. Μόσιαλος και επαναλαμβάνει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θέτει όρο να ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο κ. Μόσιαλος τονίζει πως η κυβέρνηση κρατά τα θετικά στοιχεία από τη σημερινή δήλωση Σαμαρά, ενώ σημειώνει πως η ΝΔ «θέλει τα ευρωπαϊκά χρήματα και τη μείωση του δημοσίου χρέους, αλλά δεν θέλει να μοιραστεί την ευθύνη για τις υποχρεώσεις της χώρας και τα δύσκολα μέτρα που αυτές συνεπάγονται. Όμως, η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι ένα πακέτο που δεν μπορεί να τεμαχιστεί α λα καρτ».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει λέγοντας πως δεν είναι ώρα για τις συνήθεις κομματικές αντιπαραθέσεις, είναι ώρα εθνικής ευθύνης και συστράτευσης.
Στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε και πάλι άμεση προσφυγή στις κάλπες «για να ατελειώσει ο εφιάλτης», ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι προσπαθεί «να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του».

Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χτες ευτέλισε το Κοινοβούλιο, καθώς ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί, αλλά δεν παραιτήθηκε, τουλάχιστον όχι ακόμη, όπως είπε.


ΠΗΓΗ : in.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item