Όλι Ρεν: Η Γερμανία πρέπει να καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης και να μην φέρεται σαν δικτάτορας

"Η Γερμανία πρέπει να πειστεί για την κρισιμότητα της έκδοσης ευρωομολόγων και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για τη σημασία της βαθύτερης ...

"Η Γερμανία πρέπει να πειστεί για την κρισιμότητα της έκδοσης ευρωομολόγων και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για τη σημασία της βαθύτερης ενοποίησης, της αυστηρότερης οικονομικής διακυβέρνησης, στη βάση όμως της πολυφωνίας και όχι της δικτατορίας δύο κρατών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρεν.

"Για να το θέσω κομψά, θα έλεγα ότι υπάρχει μια πληθώρα απόψεων και υπάρχει μια αντιπαράθεση όσον αφορά τα ευρωομόλογα", δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, όπου βρέθηκε για να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση Μόντι. 

"Θα χρειαστεί ακόμα αρκετή προσπάθεια προτού οι πολίτες στη Γερμανία και σε κάποιες άλλες χώρες πειστούν για τα πλεονεκτήματα των ευρωομολόγων, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση, προτού γίνει οποιαδήποτε σοβαρή κίνηση, είναι να ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση προς μια δημοσιονομική ένωση", συνέχισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Η “βόμβα” όμως έπεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του! "Μια πιο στενή ένωση όμως πρέπει να προκύψει ως μια κοινότητα και όχι ως δικτατορία δύο ή περισσότερων κρατών", δήλωσε υπογραμμίζοντας πως αυτό θα συμβεί μόνο εάν η Γερμανία αποφασίσει να συνεργαστεί με τους εταίρους της.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item