Κυβέρνηση μεγαλύτερης διάρκειας και με στελέχη της ΝΔ ζητάει ο Λ. Παπαδήμος για να πάρει την πρωθυπουργική καρέκλα

Εκλογές μετά τις 19 Φεβρουαρίου και συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη κυβέρνηση ενότητας ζητεί -σύμφωνα με πληροφορίες- ...

Ο Λουκάς ΠαπαδήμοςΕκλογές μετά τις 19 Φεβρουαρίου και συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη κυβέρνηση ενότητας ζητεί -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Λουκάς Παπαδήμος από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να μετάσχει στο νέο εγχείρημα.
Ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται να έχει ξεκαθαρίσει πως προϋπόθεση επιτυχίας του νέου εγχειρήματος είναι να έχει μεσοπρόθεσμο ορίζοντα λειτουργίας, ώστε να μην πέσει «θύμα» των διαλυτικών καταστάσεων που ακολουθούν μιας παρατεταμένης εκλογικής περιόδου τριών μηνών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος εμφανίζεται να πιστεύει πως το έμψυχο δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας είναι αξιόλογο και ζητεί την συμμετοχή περισσοτέρων στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα.
Παράλληλα, φέρεται να θεωρεί πως όσο περισσότερο αντιπροσωπευτικό είναι το νέο σχήμα τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν, ώστε να διασφαλίζεται η λήψη των αποφάσεων.
Δεν έχει αρνηθεί απ' ότι φαίνεται την πρόταση που του έχει γίνει - τέτοια ένδειξη δεν υπάρχει - αλλά σε καμία περιπτωση δεν θέλει να θεωρηθεί ως πρωθυπουργός - μαριονέττα.

Και με την στάση του είναι σα να λέει στους δυο ηγέτες που βρήκαν τη συναίνεση και ψάχνουν τον ενσαρκωτή της : Πείτε μου τι θέλετε από εμένα. Ανοίξτε τα χαρτιά σας στο τραπέζι, αλλά την τελευταία λέξη θα την πω εγώ...

Ο κ. Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Βοστόνη την Κυριακή. Διανυκτέρευσε στην Φρανκφούρτη και το απόγευμα επέστρεψε στην Αθήνα.


Πληροφορίες από in.gr και  newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item