Θα έχουμε αλλαγή σκηνικού; - Δέχεται τελικά ο Σαμαράς την κυβέρνηση συνεργασίας;

Η αλλαγή πλεύσης από τη ΝΔ φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς τόσο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και μετά...


Η αλλαγή πλεύσης από τη ΝΔ φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς τόσο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και μετά βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο.


"Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του ελληνικού λαού. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς τα έξω και ένα μήνυμα σταθερότητας και ομαλότητας προς τα μέσα ", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είπε: “Είπατε αυτά που ήθελα να ακούσω. Πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα και πρέπει να δώσουμε μία λύση”.

Και βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς έριξε την βόμβα: "Το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αποφασίσει τι θα κάνει εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση. Όσο δεν παραιτείται μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το σύνταγμα. Εγώ είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους".

Άρα ο Αντώνης Σαμαράς κάνει πίσω και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε κυβέρνηση με στελέχη από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΔΗ.ΣΥ

Όπως όλα δείχνουν ζούμε τις τελευταίες ώρες της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το θέμα είναι πότε και με ποιόν τρόπο ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει την παραίτησή του.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει επισήμως ότι παραιτείται μόλις βρεθεί ο αντικαταστάτης στον οποίο θα συμφωνούν όλες οι πλευρές. Αυτό εξάλλου είπε και ο Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στη ΝΕΤ: οτι ο βασικός στόχος, η διάρκεια και ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας πρέπει να συμφωνηθούν, πριν την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου.

'Αλλες πληροφορίες, λένε ότι ο κ. Παπανδρέου μετά το υπουργικό θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αφού πάρει διαβεβαιώσεις ότι ο κ. Σαμαράς συμφώνησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε αν προχωρήσουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας θα ανακοινώσει και την παραίτησή του. 

Ήδη και μετά την πίεση της Ευρωπαικής Ένωσης μέσω δηλώσεων του Όλι Ρεν:

"Ζητήσαμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις", δήλωσε ο κ. Ρεν στη συνέντευξή του.

"Γίνεται δουλειά στη Αθήνα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και χρειαζόμαστε μία πειστική έκθεση σχετικά από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αύριο στο Eurogroup", πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item