Τουρκική εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ: Σύνδεση ελληνικών νησιών με ρεύμα από την Τουρκία

Αυτά φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα ο Παπακωνσταντίνου σε οικονομικό φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη. Αν αυτό είναι ...Αυτά φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα ο Παπακωνσταντίνου σε οικονομικό φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Αν αυτό είναι αλήθεια βέβαια εγείρει πολλά ερωτήματα καθώς μια τέτοια κίνηση όχι μόνο υπονομεύει τα δίκτυα της Ελλάδος αλλά δίνει και ένα "πάτημα" στους Τούρκους να συνεχίσουν τις αυταπάτες περί απόκτησης του Αιγαίου!

Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο υπουργός η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα τουρκικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα ενίσχυε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Έχουμε μιλήσει με Τούρκους αξιωματούχους στο παρελθόν σχετικά με τη σύνδεση ελληνικών νησιών με τα δίκτυα της Τουρκίας και το σκεφτόμαστε “,φέρεται να δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

«Τουρκικές εταιρείες μπορούν επίσης να λάβουν μέρος στην ελληνική προσφορά ενέργειας», δήλωσε ο κ.Παπακωνσταντίνου.Αυτό σημαίνει ότι ότι μπορεί να δούμε τουρκικές εταιρείες να “εισβάλουν” στις ελληνικές εταιρείες ενέργειας; Το δημοσίευμα των Τούρκων αυτό υποννοεί αναφέροντας την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει αυτές τις εταιρείες.Συγκεκριμένα αναφάρονται στη ΔΕΠΑ.

«Δεν έχουμε καμία διάκριση έναντι των τουρκικών εταιρειών,” δήλωσε ο Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι η SOCAR, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, ήταν μεταξύ των πιθανών υποψηφίων.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι οι προσφορές για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ θα κατατεθούν το Δεκέμβριο.


ΠΗΓΗ : onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item