Το ευρώ μέρα με την μέρα φτάνει πιο κοντά στο τέλος του...

Η Ευρωζώνη είναι ένα βήμα πρίν από τον γκρεμό μετά την υποβάθμιση του Βελγίου και 8 Ιταλικών τραπεζών αλλά και τις καταστροφικές δημ...

«Είναι προς το συμφέρον μας που εξακολουθούν (σσ: οι Ευρωπαίοι) να παίζουν διότι αυτό μας δίνει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε» δηλώνει, ανωνύμως, υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης στην συντηρη


Η Ευρωζώνη είναι ένα βήμα πρίν από τον γκρεμό μετά την υποβάθμιση του Βελγίου και 8 Ιταλικών τραπεζών αλλά και τις καταστροφικές δημοπρασίες της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ολοι αναζητούν άμεση λύση και την ερχόμενη Τρίτη, στο Eurogroup, εκτός απο την αποδέσμευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα, θα συζητηθεί και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης στην Ιταλία και την Ισπανία. 

Βέβαια η ιταλική εφημερίδα La Stampa, σε δημοσίευμα της αναφέρει πως το ΔΝΤ έχει στα "σκαριά" σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας.

Από την άλλη η Μεγάλη Βρετανία ήδη σχεδιάζει και ενημερώνει τις πρεσβείες της για την περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ και το Foreign Office προειδοποιεί για ταραχές αν το ευρώ καταρρεύσει...
Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι οι βρετανοί διπλωμάτες έχουν ειδοποιηθεί να βοηθήσουν δεκάδες χιλιάδες βρετανούς υπηκόους για τις συνέπειες μιας χρηματοοικονομικής κατάρρευσης, η οποία θα τους στερούσε την πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή ακόμη και τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών.
Επικαλείται επίσης ως ενδεικτικό του μεγέθους της ανησυχίας που έχει καταλάβει τη βρετανική κυβέρνηση το γεγονός ότι υψηλόβαθμος υπουργός της αναφέρει ότι η Βρετανία κάνει πλέον τον προγραμματισμό της στη βάση ότι η "κατάρρευση του ευρώ είναι πλέον θέμα χρόνου".
Πρόσφατες οδηγίες, προσθέτει η εφημερίδα, από το υπουργείο Εξωτερικών προς πρεσβείες και προξενεία, ζητούν την υποβολή Σχεδίων Διαχείρισης Κρίσης για ακραία σενάρια συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αναταραχής και των βίαιων επεισοδίων.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item