Άρση της απαγόρευσης από σήμερα για τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Μην παραξενευτείτε λοιπόν αν το πετρέλαιο αρχίζει να ανεβαίνει...

Σήμερα λοιπόν αφού  δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ο νόμος που προβλέπει την άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης...Σήμερα λοιπόν αφού δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ο νόμος που προβλέπει την άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης στα αστικά κέντρα, ξεκίνησε και επίσημα η κυκλοφορία τους.

Βέβαια να σημειώσουμε πως η άρση της απαγόρευσης αφορά αποκλειστικά οχήματα με κινητήρες diesel προδιαγραφών Euro 5 ή Euro 6, που καταναλώνουν τουλάχιστον 30% λιγότερο καύσιμο ενώ αντίστοιχα μειωμένες είναι και οι εκπομπές CO2. Οι εν λόγω κινητήρες έχουν επίσης μικρότερες απαιτήσεις συντήρησης, μεγάλη διάρκεια ζωής ενώ θεωρούνται και πολύ αποδοτικοί.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας ήταν το μοναδικό κράτος - μέλος της ΕΕ στο οποίο απαγορευόταν η χρήση πετρελαιοκίνητων οχημάτων για τις δύο μεγαλύτερες πόλεις.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item