Ξεκινούν ξανά την "επίθεση" και εκβιάζουν την Ευρώπη οι οίκοι αξιολόγησης

Όπως αναφέρει σε ειδικό σχόλιό της για την Ευρώπη, η Moody’s εξακολουθεί να θεωρεί πως η ευρωζώνη θα διατηρήσει την ενότητά της χω...
Όπως αναφέρει σε ειδικό σχόλιό της για την Ευρώπη, η Moody’s εξακολουθεί να θεωρεί πως η ευρωζώνη θα διατηρήσει την ενότητά της χωρίς άλλα σημαντικά προβλήματα, πέραν του ελληνικού, ωστόσο, όπως τονίζει, αυτό το θετικό σενάριο συνοδεύεται από πολύ αρνητικές συνέπειες για την πιστοληπτική ικανότητα των ευρωπαϊκών χωρών. 
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, που πρόσφατα προειδοποίησε ότι η Γαλλία κινδυνεύει να χάσει το τριπλό Α, «η συνεχής επιδείνωση της κρίσης δημοσίου χρέους και των τραπεζών της ευρωζώνης, απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα όλων των ευρωπαϊκών χωρών». 
Όπως προσθέτει στο σχόλιό της η Moody’s, «Ενώ η ευρωζώνη στο σύνολό της διαθέτει τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική δύναμη, η αδυναμία των θεσμών της συνεχίζει να παρεμποδίζει την επίλυση της κρίσης και να βαρύνει το αξιόχρεο των χωρών μελών της.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί συγκεκριμένα την Ισπανία τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας "οφείλει να εισαγάγει σημαντικά μέτρα λιτότητας για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους το επόμενο έτος".

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item