Ο Σημίτης έπεισε τον Παπαδήμο να αναλάβει τελικά την πρωθυπουργική καρέκλα;

Ο Κώστας Σημίτης φαίνεται ότι διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να καμφθούν οι αρχικές επιφυλάξεις του Λουκά Παπαδήμου, και ν...

Ο Κώστας Σημίτης φαίνεται ότι διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να καμφθούν οι αρχικές επιφυλάξεις του Λουκά Παπαδήμου, και να αποδεχθεί ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την πρόταση να ηγηθεί εκείνος της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέεται με βαθιά και πολυετή φιλία με τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος άλλωστε υπήρξε στενός συνεργάτης του τέως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στα χρόνια του «εκσυγχρονισμού». Τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδας, όσο και στην προετοιμασία της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη στιγμή που ο Λουκάς Παπαδήμος έφτασε χθες στην Αθήνα, καιδιαφάνηκε «εμπλοκή» στην προοπτική να είναι τελικά εκείνος ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης με τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, του ασκήθηκαν παράπλευρες και ισχυρές πιέσεις, ώστε να αλλάξει γνώμη. Και να μην τορπιλίσει την επιχειρούμενη συναίνεση, μπροστά στο εθνικό αδιέξοδο, και τον άμεσο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Στις ζυμώσεις αυτές, καθοριστικό ρόλο λέγεται ότι διαδραμάτισε ο Κώστας Σημίτης, με φόντο μάλιστα και την προοπτική στη νέα κυβέρνηση να συμμετάσχουν τεχνοκράτες καθώς και πολιτικά στελέχη, που έχουν απευθείας αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό.

ΠΗΓΗ : statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item