Κατακόρυφη πτώση μαζί για Μέρκελ και Παπανδρέου

Οι μισοί ψηφοφόροι στη Γερμανία δεν επιθυμούν την επανεκλογή της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ το 2013 και σχεδόν ένας στους δύο λέει ότ...Οι μισοί ψηφοφόροι στη Γερμανία δεν επιθυμούν την επανεκλογή της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ το 2013 και σχεδόν ένας στους δύο λέει ότι έχει διαχειριστεί με εσφαλμένο τρόπο την κρίση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στο ερώτημα εάν θέλει η Άγγελα Μέρκελ και οι Χριστιανοδημοκράτες να κερδίσουν τρίτη θητεία το 2013, ποσοστό 50% των ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της δημοσκόπησης του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern απάντησε «όχι».

Στην δημοσκόπηση οι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της Μέρκελ φέρονται να υπολείπονται εννέα μονάδων των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Πρασίνων (44%).

Μόλις το 39% όσων ερωτήθηκαν τάχθηκαν υπέρ της νίκης της Μέρκελ και του CDU. Η καγκελάριος βρίσκεται στο πηδάλιο της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης από το 2005, αρχικά στον λεγόμενο μεγάλο συνασπισμό και κατόπιν επικεφαλής μιας συμμαχίας της κεντροδεξιάς από το 2009.


Στα ίδια -και ακόμη χειρότερα- η δημοτικότητα του δικού μας Παπανδρέου. Σε κάθε νέα δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ πέφτει όλο και πιο πολύ και εν μέσω πιθανών εκλογών μάλλον θα πάρει το ίδιο ελικόπτερο με την Μέρκελ και θα φύγουν μαζί!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item