Μέρκελ: Ιδιαίτερη περίπτωση η Ελλάδα - Δεν εγγυάται η αναγκαστικά η βιωσιμότητα του χρέους

Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να είναι έτοιμες για μια πιο ενσωματωμένη δημοσιονομική πολιτική στη...Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να είναι έτοιμες για μια πιο ενσωματωμένη δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη.

«Είμαι πεπεισμένη ότι μόνο πολιτικές λύσεις μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα», δήλωσε η Μέρκελ σε εκδήλωση στο Βερολίνο, σημειώνοντας ότι η ευρωζώνη έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης.

Παράλληλα, δεν έκρυψε ότι είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο να αναλάβει η ΕΚΤ μεγαλύτερο ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Αν οι πολιτικοί πιστεύουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να λύσει την κρίση στην ευρωζώνη, τότε κάνουν λάθος», είπε και πρόσθεσε πως ότι ακόμη και αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναλάμβανε τον ρόλο «δανειστή ανάγκης», δε θα έδινε τέλος στην κρίση.

Ζήτησε δε πολιτική ευαισθησία από όλους για να μειωθούν οι εντάσεις που έκαναν την... εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ηγέτες κρατών μελών της ευρωζώνης κι εκείνους χωρών που δεν έχουν μπει στη νομισματική ένωση. Μάλλον είχε στο μυαλό της τον... σύμμαχο της, Νικόλα Σαρκοζί και τον καυγά του με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item