Η ιστορία επαναλαμβάνεται - Ο οικονομικός σύμβουλος του Σημίτη, σύμβουλος τώρα και του Παπαδήμου

Γνωστό πρόσωπο στην κοινή γνώμη, ο κ. Χαρδούβελης αφού είχε διατελέσει και οικονομικός σύμβουλος επί Σημίτη. Ανέλαβε λοιπόν τώρα, ε...

Γνωστό πρόσωπο στην κοινή γνώμη, ο κ. Χαρδούβελης αφού είχε διατελέσει και οικονομικός σύμβουλος επί Σημίτη.

Ανέλαβε λοιπόν τώρα, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού!

Είναι Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς από το 1993. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο πανεπιστήμιο Barnard College, Columbia University της Νέας Υόρκης (1983-1989), καθώς και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers της Νέας Υερσέης (1989-1993). 

Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: επταετή θητεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993), και διετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε και αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (τότε ΕΜΙ). Διετέλεσε Chief Economist στην Εθνική Τράπεζα (1996-2000), όπου αναβάθμισε τη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης, δημιούργησε τη Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων, την ομάδα Διαχείρισης Ενεργητικού-Παθητικού, καθώς και την ομάδα Σχέσεων με τους Επενδυτές της Τράπεζας. Είχε ενεργό ρόλο στο ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών, στο ΔΣ του οποίου ήταν μέλος (1997-2000).Υπήρξε, επίσης, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στην Ένωση Ευρωπαϊκών Τραπεζών στις επιτροπές Οικονομικής & Νομισματικής Ανάλυσης και Νομισματικής Ενοποίησης (1996-2000), καθώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής (1995-2000).


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item