Ευρώ δύο ταχυτήτων ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση στην Αυστραλία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ πρότεινε ριζικές αλλαγές στο ευρώ και κάλεσε τους Ευρωπαίους να λάβουν δρασ...Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ πρότεινε ριζικές αλλαγές στο ευρώ και κάλεσε τους Ευρωπαίους να λάβουν δραστικά μέτρα.

«Είτε κάποιες χώρες θα πρέπει να εγκαταλείψουν το ευρώ, είτε να δημιουργηθεί ευρωζώνη δυο ταχυτήτων» είπε ο κ. 'Αμποτ μιλώντας σε εκδήλωση συντηρητικών κομμάτων στο Λονδίνο.

Ο Αυστραλός πολιτικός δήλωσε ότι προέρχεται από μια μακρινή χώρα που όμως επηρεάζεται από τις επιπτώσεις του χρέους της ευρωζώνης.

«Οι λύσεις θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που επικρατεί στην Ευρώπη και η πραγματικότητα είναι πως οι εθνικές οικονομίες χωρών-μελών της ευρωζώνης διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους» είπε και συνέχισε: Η Αυστραλία είναι μια χώρα συνεργάσιμη στην διεθνή κοινότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να σφραγίζει τις αποφάσεις των Ευρωπαίων που κύριο μέλημά τους είναι η σωτηρία του ευρώ με οποιοδήποτε κόστος».ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item