Οι υποκλοπές δίνουν και παίρνουν - Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αλλά η πολιτεία κάνει πως δεν ακούει

Ο Επικεφαλής της Αρχής( ΑΔΑΕ ) Α. Λαμπρινόπουλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συνολικά για το έργο της, ...

Ο Επικεφαλής της Αρχής(ΑΔΑΕ) Α. Λαμπρινόπουλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συνολικά για το έργο της, δήλωσε πως σε διάφορους ελέγχους εντοπίστηκαν μαγνητοφωνάκια σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ αλλά και σωρεία άλλων υποκλοπών.

Ταυτόχρονα αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του κ. Λαμπρινόπουλου ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ…

«Επισκεφθήκαμε την ΕΥΠ, μας έδειξε ένα βαλιτσάκι και είχαμε πει ότι αν αυτός είναι ο εξοπλισμός τότε η ΕΥΠ είναι φτωχή. Η ΕΥΠ πρέπει να έχει ένα καλύτερο εξοπλισμό για να παίξε τον ρόλο της. Δεν διαπιστώσαμε κάτι επιλήψιμο στον έλεγχο στην ΕΥΠ. Ψάξαμε και το βαλιτσάκι και τον σκληρό δίσκο που περιέχει. Όμως δεν νομίζω ότι η ΑΔΑΕ μπορεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο της ΕΥΠ, δηλαδή που είναι εγκατεστημένη κλπ. Εγώ δέχομαι ότι αυτό που μου έδειξε η ΕΥΠ αυτό έχει δηλαδή το βαλιτσάκι και κάτι χειροκίνητα συστήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις ταχυδρομικές μεταφορές ο κ. Λαμπρινόπουλος «κάρφωσε» την πολιτεία για το νομοθετικό της κενό αλλά και για αδιαφορία… Αναφερόμενος ειδικά στο συμβάν με την έκρηξη δέματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού - αποκάλυψε πως είχε στείλει επιστολή στον τότε υπουργό τονίζοντας πως η θέση της Αρχής είναι σε περιπτώσεις που δέματα κρίνονται ύποπτα, να ανοίγονται, όμως, όπως είπε, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. 

Ο Πρόεδρος ης Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών «κάρφωσε» όμως και την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως αρνείται τον κανονισμό της ΑΔΑΕ για την προστασία στις τραπεζικές συναλλαγές.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item