Σημαντικές καθυστερήσεις στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων παρατηρείται από την τρόικα - Ζητούν απελευθέρωση των ταξί μέχρι το τέλους του έτους

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια που διεξάγουν ενδελεχή έλεγχο το τελευταίο διάστημα, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους γι...

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια που διεξάγουν ενδελεχή έλεγχο το τελευταίο διάστημα, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την εφαρμογή του νόμου εκτιμώντας ότι δεν είναι επαρκής και παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεφάρμοστος ενώ  έπρεπε να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.
 
Ζητούν άμεσα:

Την αλλαγή – προσαρμογή των 15 προεδρικών διαταγμάτων για τα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του αρχιτέκτονα, του μηχανικού και του ορκωτού λογιστή.   
Να προχωρήσει νωρίτερα η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών.
Να έρθει έως το τέλος του έτους η  απελευθέρωση των ταξί και να ξεκινήσει ο διάλογος για τα ΚΤΕΛ και 
Να περάσει στο πολυνομοσχέδιο που ολοκληρώνει τώρα η κυβέρνηση διάταξη με την οποία να καταργούνται όλοι οι περιορισμοί στην άσκηση επαγγέλματος εκατοντάδων κλάδων με ελάχιστες εξαιρέσεις που θα αιτιολογούνται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και θα έχουν εκ των προτέρων λάβει την έγκριση της τρόικας.

Το έργο της συλλογής των επαγγελμάτων που θίγονται έχουν αναλάβει τα υπουργεία τα οποία έστειλαν στοιχεία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να αξιολογήσει ποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν. Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη της τρόικας, στην πλειονότητά τους οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι είτε πρόχειρες είτε ανεπαρκείς και η Επιτροπή έχει ζητήσει από τα υπουργεία πρόσθετες διευκρινίσεις. 

Η νέα αυτή εμπλοκή θεωρείται μη αποδεκτή και ζητείται από την κυβέρνηση να αναλάβει κεντρικά πρωτοβουλία όχι πια με ερμηνευτικές εγκυκλίους και αποφάσεις, αλλά δια νόμου. Ζητείται επίσης να ανακοινωθεί άμεσα όλη η λίστα με τους επαγγελματίες που απελευθερώνονται ή όχι. 

Στο μέτωπο των επαγγελμάτων που έχουν... ονοματεπώνυμο οι απαιτήσεις της τρόικας είναι πιο συγκεκριμένες. Η Κομισιόν έχει ξεκινήσει ήδη προδικαστική διαδικασία για το δικαίωμα δικηγόρων να επιχειρούν μέσω εταιρειών ανά την Ελλάδα και για την δυνατότητα πολλαπλών δραστηριοτήτων. 
Επίσης, ζητά νέες αλλαγές εντός του 2011 στον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών δικηγόρων, συμβολαιογράφων και μηχανικών. Ξεκίνησε επίσης έρευνα για το ύψος των  εισφορών στο τεχνικό επιμελητήριο της Ελλάδος και στους δικηγορικούς συλλόγους,  ενώ ζητά να μην διώκονται οι μηχανικοί που συμφωνούν να παράσχουν υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές.


ΠΗΓΗ : capital.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item