Μετά την Ελλάδα παίρνει σειρά στον γκρεμό και η Ιταλία - Πιθανή παραίτηση του Μπερλουσκόνι σήμερα

Ανεβαίνει το χρηματιστήριο του Μιλάνου μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για επικείμενη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλ...



Ανεβαίνει το χρηματιστήριο του Μιλάνου μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για επικείμενη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Δύο έγκυροι δημοσιογράφοι, του περιβάλλοντος του ιταλού πρωθυπουργού δήλωσαν χωριστά ότι επίκειται η παραίτηση του Μπερλουσκόνι.

"Το ότι ο Σίλβιο Μπρλουσκόνι παραιτείται είναι πλέον σαφές σε όλους, είναι ζήτημα ωρών, λεπτών, σύμφωνα με ορισμένους", δήλωσε ο Τζουλιάνο Φεράρα, διευθυντής της εφημερίδας Il Foglio, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Παράλληλα, ο Φράνκο Μπέκις δήλωσε στο Twitter ότι επίκειται η παραίτηση Μπερλουσκόνι.


Άλλοι έμμεσα κι άλλοι άμεσα, πλέον (σχεδόν) όλοι του ζητούν να παραιτηθεί. Οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον θεωρούν αναξιόπιστο και τον θέτουν υπό διπλή εποπτεία στέλνοντας στη Ρώμη τους επιτηρητές τους. Η ιταλική αντιπολίτευση (Δημοκρατικό Κόμμα, UdC, Ιταλία των Αξιών) τον χαρακτηρίζει επικίνδυνο. Οι κυβερνητικοί εταίροι του (Λέγκα του Βορρά) τον θεωρούν ανεπιθύμητο. Ακόμη και τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του τον αντιμετωπίζουν ως βαρίδι.
Αύριο Τρίτη θα γίνουν στο ιταλικό κοινοβούλιο οι ψηφοφορίες για την έγκριση του ισολογισμού του 2010 και για τα οικονομικά μέτρα που προώθησε ο Μπερλουσκόνι μετά το τελεσίγραφο που έλαβε από Γερμανία και Γαλλία.
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, 20 βουλευτές φέρονται έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον Μπερλουσκόνι, συγκροτώντας αυτόνομη κοινοβουλευτική ομάδα.
Η κίνηση αυτή θα στερούσε από την παρούσα κυβέρνηση την αναγκαία πλειοψηφία στη Βουλή.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item