Ο Γιωργάκης "εγκαταλείπει" την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ

Με άρθρο του εκδότη της εφημερίδας,  το  «Βήμα της Κυριακής»,  Σταύρου Ψυχάρη αποκαλύπτεται η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να αποχωρήσ...

Με άρθρο του εκδότη της εφημερίδας, το «Βήμα της Κυριακής», Σταύρου Ψυχάρη αποκαλύπτεται η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί  σε στενούς συνεργάτες του ότι προτίθεται να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Τα σενάρια που αυτή τη στιγμή φαίνεται να επικρατούν, είναι δυο: Είτε ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και σε έκτακτο Συνέδριο στις αρχές του 2012 θα επιλεγεί ο διάδοχός του, ο οποίος και θα οδηγήσει το Κίνημα στις εθνικές εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, είτε θα παραμείνει Πρόεδρος, αλλά το Συνέδριο θα εκλέξει τον «υποψήφιο πρωθυπουργό», με τον οποίο θα κατέλθει το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό ο Γιώργος Παπανδρέου να μην είναι καν υποψήφιος βουλευτής.

Συνεχίζοντας λοιπόν παρακάτω οι πιο πιθανοί να αναλάβουν την ηγεσία είναι ένας εκ των τριών: Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Παπουτσής.

Ακόμα και η σειρά βέβαια που τους αναφέραμε δεν είναι τυχαία καθώς καταδεικνύει και αυτή με τον τρόπο της, τις πιθανότητες!

Πάμε να τους δούμε έναν έναν:

  • Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών είναι εκείνος ο οποίος φαίνεται να έχει το προβάδισμα έναντι όλων των άλλων. Από την εσωκομματική μάχη του 2007, διατηρεί έναν ισχυρό προσωπικό μηχανισμό, η θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών τον κατέστησε αναγνωρίσιμο στις Βρυξέλλες, έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με το «όλον ΠΑΣΟΚ», και έχει βρει ισορροπίες με τον Γιώργο Παπανδρέου.
  • Ο Υπουργός Υγείας έχει καταφέρει να εκτοξεύσει στα ύψη την προσωπική δημοφιλία του, και προφανώς ποντάρει σε μια ανοιχτή εκλογή από τη βάση, στα πρότυπα της ανάδειξης του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία, στο ξεκίνημα του 2004. Παράλληλα, διατηρεί καλή σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, ηγείται της «κίνησης των τριών», και διευρύνει τις επιρροές του στην κομματική βάση.
  • Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα τα εύσημα του Λουκά Παπαδήμου για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν σοβαρά επεισόδια στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ίσως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Εκφράζει κυρίως την παπανδρεϊκή πτέρυγα, ενώ η εμπειρία του από τις Βρυξέλλες, όπου διετέλεσε Επίτροπος, του προσφέρει και τις αναγκαίες διεθνείς επαφές.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει να είναι το κεντρικό πρόσωπο όλων των διαδικασιών. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών είναι υπέρ της άποψης να διαμορφωθούν συναινετικές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ώστε ο υποψήφιος για την ηγεσία να είναι ένας, προκειμένου να διαφυλαχθεί καλύτερα η ενότητα.


ΠΗΓΗ : statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item