Έτοιμη να ακολουθήσει τα βήματα της Αμερικής και να τυπώσει χρήμα η ΕΚΤ για να αποφευχθεί ντόμινο κατάρρευσης στην Ευρωζώνη

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters,  η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί πως η ΕΚΤ θα δεχθεί τελικά να αναλάβει ακόμη κεντρικότερο ρόλ...Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί πως η ΕΚΤ θα δεχθεί τελικά να αναλάβει ακόμη κεντρικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση των πιέσεων στα ομόλογα της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, 50 στρατηγικοί αναλυτές ομολόγων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αυτήν την εβδομάδα δίνουν κατά μέσο όρο 48% πιθανότητες να υποχρεωθεί η ΕΚΤ να προχωρήσει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Η πλειονότητα όσων προέβλεψαν ότι η ΕΚΤ θα υιοθετήσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αντίστοιχο με αυτά της αμερικανικής και της βρετανικής Κεντρικής Τράπεζας, εκτιμούν πως κάτι τέτοιο θα γίνει έως τον Μάρτιο του 2012. 

Επιπλέον, μια οριακή πλειονότητα των ερωτηθέντων αναλυτών (οι 25 στους 49) πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα παίξει ακόμα ενεργότερο ρόλο, αναλαμβάνοντας να παρέχει έκτακτα δάνεια σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ως ύστατη λύση.

Εν όψει της διάχυσης της κρίσης χρέους από τις χώρες της περιφέρειας στον πυρήνα της ευρωζώνης,  έχει ενταθεί οι φωνές για πιο αποφασιστική δράση της ΕΚΤ.


Πληροφορίες από in.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item