Έρχεται η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης των ΙΧ αυτοκινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την ψήφισ...
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης των ΙΧ αυτοκινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την ψήφιση τροπολογίας, χθες, από την Ολομέλεια της Βουλής.


Ως προϋπόθεση για την ελεύθερη κίνηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων ορίζεται πως αυτά πρέπει να είναι εφοδιασμένα εκ κατασκευής με την κατάλληλη τεχνολογία ώστε να καλύπτουν τα ανώτατα όρια εκπομπών καυσαερίων, τα οποία θα οριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.


Με την ίδια απόφαση θα προσδιοριστεί ο λεγόμενος "Πράσινος Δακτύλιος", εντός του οποίου θα κινούνται τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών κυκλοφορίας, καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item