Με έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό θα πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ για τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο

Χθες σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών Γ. Κουτρουμάνη και Φ. Σαχινίδη (αναπληρωτής...

Εξάρτηση από τη δόση...Χθες σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών Γ. Κουτρουμάνη και Φ. Σαχινίδη (αναπληρωτής Οικονομικών), της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα και των διοικητών των μεγαλύτερων Ταμείων (Ρ. Σπυρόπουλος-ΙΚΑ, Γ. Βουδούρης-ΟΑΕΕ) αποφασίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός να ενισχύσει με το ποσό των 400 εκατ. ευρώ το ΙΚΑ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να καταβάλει κανονικά την επόμενη εβδομάδα τις συντάξεις Δεκεμβρίου.
Το εν λόγω ποσό είναι πέραν της προγραμματισμένης (προϋπολογισμός 2011) ενίσχυσης των Ταμείων από το Δημόσιο και θεσμοθετήθηκε με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (Ιούλιος 2011).
Ωστόσο, το οικονομικό «άνοιγμα» των Ταμείων δεν σταματά εδώ. Τα Ταμεία θα χρειαστούν και νέα οικονομική ενίσχυση για τις υποχρεώσεις του επομένου μήνα. Προς τούτο ο κ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στη Βουλή επί της συζήτησης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην ανάγκη «επιτάχυνσης των διαδικασιών για την εκταμίευση της 6ης δόσης, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην πληρωμή των μισθών και των συντάξεων καθώς και των άλλων υποχρεώσεων του Δημοσίου». Κάτι που αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω το έλλειμμα της χώρας.
Από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος έσπευσε χθες να διαβεβαιώσει ότι «η καταβολή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά». Χωρίς να προσδιορίζει και την πηγή της χρηματοδότησης. Ούτε καν την πηγή της αισιοδοξίας του...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item